Hvornår skal tæven insemineres?​

Frossen sæd holder sig ikke ret længe efter optøning, så det er alt afgørende at ramme det helt rigtige tidsinterval for tæven. Ved brunstkontrollen undersøges tævens skede-slimhinde (vaginoskopi) og cellesammensætningen heri (mikroskopi af farvet præparat). For den øvede kliniker siger dette meget om hvor i løbetiden tæven er, men er ikke præcist nok til at fortælle hvornår tæven havde ægløsning. Til verificering af ægløsning anvendes progesteronmåling i tævens blod.


Man skal endvidere være opmærksom på at enkelte tæver kan stå lidt "i stampe" lige før ægløsningstidspunktet, så flere undersøgelser er normalt nødvendigt.


Progesteron-undersøgelse

Undersøgelse af hormonet progesteron i tævens blod sammenholdt med et skedeskrab og vaginal undersøgelse give et godt billede af, hvornår ægløsningen sker. Tæven skal helst være fastet i 7 timer før blodudtagning.


Undersøgelsesmetoden er ikke helt ligegyldig, når det drejer sig om inseminering med frossen sæd.


Blodprøver til brug for inseminering med frossen sæd skal undersøges på en af de større laboratoriemaskiner, så man får et mere nøjagtigt resultat. En sådan har vi hos Canicold, og vi har resultatet efter ca. 2 timer.


Ægløsning sker når progesteronniveauet er omkring 5-7 ng/ml (15-25 nmol/l) - og skedeundersøgelsen verificerer det.

Insemination med frost sæd skal ske ca. 3 døgn efter ægløsningen. Endvidere er det sådan at progesteronniveauetnormalt stige til det dobbelte over to dage, men som det er tilfældet med levende individer, kan der være forskelle fra tæve til tæve.

©bs​

Udvalgte anmeldelser fra Facebook​

​✩✩✩✩✩

​"Jeg har efterhånden brugt en del af Canicolds tjenester. Progesteron måling, ovarie- og drægtighedsscanning, nedfrysning og opbevaring af frostsæd, tapning og afsendelse af kølesæd samt inseminering.

Hver eneste gang med en dygtig og god behandling samt sparring gode råd med på vejen. Jeg kan kun varmt anbefale Anne og Henriette hos Canicold :)

- Stine Hjelme

​✩✩✩✩✩

​"FANTASTISKE mennesker i en FANTASTISK klinik med et kæmpe hjerte for kunde og for deres ejere.

TAK for den bedste oplevelse og helt utrolig imødekommende og omsorgsfuld hjælp ifm inseminering, kontrol mm.

Canicold får vores VARMESTE anbefalinger!!!"

- Tanja Kilbæk Ramgil

​​✩✩✩✩✩

​"Har gjort brug af Canicold til progesteronmåling/ægløsningsbestemmelse ved de 2 seneste kuld i min kennel og haft full-House begge gange:

-8 hvalpe af racen Gammel Dansk Hønsehund med parring i Danmark, Jylland.

-5 hvalpe af racen Chihuahua med parring i Athen, af hanhund fra Peru."

- Iben Lykke Scheel Thomsen

Firmaoplysninger​

Canicold International ApS

​CVR: 25072154

Adresseoplysninger​

Hjelmsølillevej 1, Sandby, 4171 Glumsø
(For GPS evt. 4160 Herlufmagle)

Kontaktoplysninger