Profil

Dyrlæge Anne Schierup, der selv opdrætter Alaskan Malamute og Siberian Husky, overtog Canicold fra dyrlæge Birgitte Schjøth i 2017, efter adskillige års samarbejde i firmaet. 


Interessen for hunde og opdræt førte til dyrlægeuddannelsen, som blev afsluttet i 2013 med et speciale indenfor netop hundens reproduktion. Anne har desuden gennemført omfattende reproduktionsspecifik efteruddannelse på kurser i Danmark og udlandet. Afsluttede i september 2014 den europæiske overbygning "Small Animal Reproduction" hos ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) og har gennemført MOFA's udvidede uddannelse i reproduktion, herunder insemineringsmetoder med det sidste nye udstyr.

Anne er medunderviser i reproduktion på DKK's Hundeholderuddannelse og afholder desuden foredrag om hundens reproduktion for såvel specialklubber som dyrlæger og veterinærsygeplejersker.
​I dag arbejder Anne udelukkende med hundens reproduktion.

Dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen, der selv opdrætter Schæfer, arbejder på deltid hos Canicold. Derudover er hun medejer af Nysted Dyreklinik på Lolland.

Henriette har særlig interesse for adfærd og træning, samt for reproduktion hos hund og kat, og har også gennemført den europæiske videreuddannelse inden for ”Small Animal Reproduction”.
Ultralydsscanning har i over 10 år været et stort fokusområde, og hun har bl.a. lavet et stort scanningsprojekt med over 170 drægtige tæver, som blev fulgt gennem hele deres drægtighed. Ud fra dette arbejde udsprang udgivelsen af en videnskabelig artikel og et kompendie, og Henriette holder nu kurser, hvor hun underviser andre dyrlæger i scanning af tæver, herunder ovariescanning, drægtighedsscanning med beregning af forventet fødselstidspunkt, og sågar kønsbestemmelse af hvalpene ved scanning i den sidste del af drægtigheden.

Aut. fagveterinærsygeplejerske Malene Hedetoft, opdrætter Australian Shepherd og Grand Danois og ansat i Canicold fra 1. maj 2016.

​Malene har fra barnsben haft interessen for hunde, og afsluttede i 1998 uddannelsen som veterinærsygeplejerske. I 2012 blev der føjet en fagveterinærsygeplejerske-uddannelse til, i Klinisk Etologi (adfærd hos hund og kat). Hendes første hvalpekuld i 2006 affødte en stor interesse for reproduktion, og gennem årene siden har hun opbygget en stor viden og forståelse af alle aspekterne omkring opdræt af hunde.​

Udvalgte anmeldelser fra Facebook​

​✩✩✩✩✩

​"Jeg har efterhånden brugt en del af Canicolds tjenester. Progesteron måling, ovarie- og drægtighedsscanning, nedfrysning og opbevaring af frostsæd, tapning og afsendelse af kølesæd samt inseminering.

Hver eneste gang med en dygtig og god behandling samt sparring gode råd med på vejen. Jeg kan kun varmt anbefale Anne og Henriette hos Canicold :)

- Stine Hjelme

​✩✩✩✩✩

​"FANTASTISKE mennesker i en FANTASTISK klinik med et kæmpe hjerte for kunde og for deres ejere.

TAK for den bedste oplevelse og helt utrolig imødekommende og omsorgsfuld hjælp ifm inseminering, kontrol mm.

Canicold får vores VARMESTE anbefalinger!!!"

- Tanja Kilbæk Ramgil

​​✩✩✩✩✩

​"Har gjort brug af Canicold til progesteronmåling/ægløsningsbestemmelse ved de 2 seneste kuld i min kennel og haft full-House begge gange:

-8 hvalpe af racen Gammel Dansk Hønsehund med parring i Danmark, Jylland.

-5 hvalpe af racen Chihuahua med parring i Athen, af hanhund fra Peru."

- Iben Lykke Scheel Thomsen

Firmaoplysninger​

Canicold International ApS

​CVR: 25072154

Adresseoplysninger​

Hjelmsølillevej 1, Sandby, 4171 Glumsø
(For GPS evt. 4160 Herlufmagle)

Kontaktoplysninger