​Inseminering af hund udføres på frugtbare tæver

Hos Canicold International tilbyder vi effektiv inseminering af hund. Det kræver en hel del øvelse og erfaring, hvilket vi garanterer for, at vi besidder. Har I en hund, som I godt kunne tænke jer, fik et kuld hvalpe og føre slægten videre er vores hundesædbank det rette sted. 

Vi er beliggende i Glumsø nær byerne Næstved og Ringsted på Vestsjælland og inseminerer de fleste lovlige hunderacer.

Hundens ægløsning sker når progesteronniveauet er omkring 5-7 ng/ml (15-25 nmol/l) - og skedeundersøgelsen verificerer det. Når vi udfører inseminering af hund med frossen sæd, sker det altid cirka 3 døgn efter ægløsningen. 

Dog bør det nævnes, at progesteronniveauet normalt stiger til det dobbelte over to dage, men det kan være forskelligt fra tæve til tæve.

Hvordan insemineres hunden med frossen sæd?​

En tæve med en bevist god fertilitet og avlshistorie og normale løbetids- og drægtighedsforløb er en god kandidat til insemination med frostsæd. Når der anvendes frossen sæd, skal sæden deponeres direkte i livmoderen, for positivt resultat. Optøet frossen hundesæd lever normalt i et begrænset antal timer.

Succes med inseminering af hund er afhængig af:​

  • en frugtbar tæve
  • god timing af tidspunktet i tævens løbetid
  • god sædkvalitet og korrekt håndtering af sæden
  • korrekt inseminationsteknik

Ved inseminering af hund med frossen sæd anvender vi et til formålet udformet special-endoskop og kateter, der indføres via skeden. Skopet er kun ca. 3 mm. tykt. 

Med skopet kan man se livmoder mundens åbning, hvorigennem det specielle kateter skal indføres, så sæden kan deponeres direkte i livmoderen. Ejeren kan selv følge med i proceduren på en skærm.

Det er normalt ikke nødvendigt at bedøve tæven for at gennemføre denne form for inseminering, men enkelte tæver skal have en let beroligende sprøjte for at stå stille under proceduren. Selve inseminationen foregår med tæven stående på et bord.

Hør mere om inseminering af hund ved os

Der insemineres om muligt to gange, afhængigt af hvor meget sæd, der er til rådighed og af hvilken kvalitet. Flere insemineringer giver ofte bedre resultat og flere hvalpe.

Ønsker I at bestille tid, har I spørgsmål eller vil I bare gerne høre mere om inseminering af hund her hos os, er I velkommen til at kontakte os på telefon 40 25 04 24

Det er også muligt at skrive til os på e-mail canicold@canicold.dk​, vi vil herefter vende tilbage hurtigst muligt.​

Firmaoplysninger​

Canicold International ApS

​CVR: 25072154

Adresseoplysninger​

Hjelmsølillevej 1, Sandby, 4171 Glumsø
(For GPS evt. 4160 Herlufmagle)

Kontaktoplysninger